Πρόοδος επενδυτικών σχεδίων για χορήγηση δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κοινοποίηση σε:

Σύμφωνα με ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη σε εκδήλωση στις 14 Ιουλίου στη Σάμο, 54 επενδυτικά σχέδια έχουν λάβει προέγκριση από τις τράπεζες για χορήγηση δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με ευνοϊκούς όρους ενώ έχουν ήδη υπογραφεί δανειακές συμβάσεις για 3 επενδυτικά σχέδια.

Πηγή: https://greece20.gov.gr/ypervainei-to-1-2-dis-evrw-i-aporrofisi-twn-porwn-tou-ellada-2-0/

Οι 57 αυτές επενδύσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,64 δισ. ευρώ και αφορούν 30 διαφορετικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Από αυτό το ποσό, 1,23 δισ. ευρώ είναι δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης (890,33 εκατ. ευρώ αφορούν σε πράσινη μετάβαση, 215,51 εκατ. ευρώ σε ψηφιακό μετασχηματισμό, 41,18 εκατ. ευρώ σε καινοτομία-έρευνα-ανάπτυξη και 87,31 εκατ. ευρώ σε εξωστρέφεια). Επιπρόσθετα, 614,96 εκατ. ευρώ είναι τα ίδια κεφάλαια των επενδυτών, ενώ στα 796,64 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η συμμετοχή των τραπεζών.

Παράλληλα, περίπου 700 σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται η οριστικοποίηση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ο κος Σκυλακάκης τόνισε επίσης πως η δυνατότητα χορήγησης δανείων αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν τραπεζικό προφίλ ή μπορούν να το αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια και πως όσοι επενδυτές κινηθούν γρήγορα θα λάβουν δάνειο με ευνοϊκό επιτόκιο, στα επίπεδα του 0,35%.

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης