Πρόγραμμα ενίσχυσης εξωστρέφειας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης“Thriving Global 2023” από την Enterprise Greece

Κοινοποίηση σε:

Η Enterprise Greece, στο πλαίσιο των δράσεων που στοχεύουν στην υποστήριξη της διεθνοποίησης και στην προβολή του κλάδου καινοτομίας – τεχνολογίας, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον Οργανισμό USMAC (US Market Access Centre) και με υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες από τη Silicon Valley, το Πρόγραμμα ενίσχυσης εξωστρέφειας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης “Thriving Global 2023”.

Στόχος του Προγράμματος είναι η Ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής τεχνολογικών επιχειρήσεων και startups, που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε διεθνείς αγορές. Επίσης, προσφέρει την ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Η πρώτη φάση του Προγράμματος ξεκινάει στις 15 Μαΐου 2023 και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 16 ελληνικές επιχειρήσεις, μετά από διαδικασία αξιολόγησης. Με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης, οι 6 επιχειρήσεις με την υψηλότερη βαθμολογία θα συνεχίσουν στην 2η φάση, η οποία περιλαμβάνει υψηλής εμβέλειας δικτύωση και εξατομικευμένη καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες του κλάδου από τη Silicon Valley.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.

Οι κύριες φάσεις του προγράμματος είναι :

ΦΑΣΗ 1 : Thriving in the Storm – Boot Camp
Έναρξη: 15 Μαΐου 2023

  • Συμμετέχοντες: έως 16 εταιρίες
  • Διάρκεια: 4 ημέρες (25 ώρες συνολικά)
  • Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα
  • Σκοπός: να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις προκλήσεις και ευκαιρίες της παγκόσμιας αγοράς, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες της Αμερικανικής αγοράς, να καταλάβουν ποιές αλλαγές προϊόντος/υπηρεσιών θα πρέπει να κάνουν για να κατακτήσουν νέες αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για επέκταση στις αγορές αυτές.

ΦΑΣΗ 2 : Global Growth Acceleration – Εξωστρεφής Επιχειρηματική Επιτάχυνση

  • Συμμετέχοντες: 6 Εταιρίες (που έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση)
  • Διάρκεια: 4 μήνες
  • Τόπος Διεξαγωγής: Online – Silicon Valley
  • Σκοπός: κάθε εταιρεία να έρθει σε άμεση συνεργασία με έναν εμπειρογνώμονα από τη Silicon Valley, στον κλάδο που δραστηριοποιείται, για να λάβει εξατομικευμένη καθοδήγηση 25 ωρών, ενώ θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει τουλάχιστον 10 B2B συναντήσεις και να λάβει μέρος σε Pitch Event σε δυνητικούς επενδυτές. Οι τελευταίες 2 εβδομάδες πραγματοποιούνται στη Silicon Valley.

Πηγή: https://www.enterprisegreece.gov.gr/proothisi-eksagogon/pliroforisi-kai-ekpaidefsi/thriving-global-2023

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης