Παρουσίαση του Πληροφοριακού Συστήματος για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας από το ΕΒΕΑ

Κοινοποίηση σε:

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας.

Μέσω των επιμέρους υποσυστημάτων, αναλύονται και αναπαριστώνται αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική.

Οι τρεις βασικοί Πυλώνες του Συστήματος είναι:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (GIS), μέσω του οποίου παρουσιάζονται με τη μορφή διαδραστικών χαρτών βασικοί δείκτες της Προσφοράς και Ζήτησης της αγοράς.

Β.  Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI), το οποίο προσφέρει εργαλεία για δυναμική αναζήτηση στοιχείων αλλά και πρόσβαση σε πλήθος αναφορών (reports).

Γ. Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές (Mobile Apps), η οποία βασίζεται στην τεχνολογία των Μηνυμάτων Ώθησης (Push Notification) και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του ΕΒΕΑ με τα μέλη του αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις για την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού (proximity marketing).

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα και την εκδήλωση παρουσίασής του, που θα γίνει διαδικτυακά την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 (11:00 πμ & 15:00 μμ) και διά ζώσης τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 6 μμ, μπορείτε να βρείτε εδώ.

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης