Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στις 21 και 22 Νοεμβρίου το 3ο Φόρουμ Καινοτομίας

Κοινοποίηση σε:

Με τον τίτλο “Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας” πραγματοποιείται στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2022 το 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα του Φόρουμ, η οποία θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, θα λάβουν χώρα τέσσερις θεματικές ενότητες εστιασμένες στην τεχνολογία, την υγεία, την απασχόληση και την ενέργεια, με τίτλους:
-Καινοτόμες τεχνολογίες αλλάζουν την κοινωνία και την οικονομία
-Καινοτομία και ψηφιοποίηση στην κλινική πρακτική
-Εργασία – Ευελιξία, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα εξασφαλίζουν βιωσιμότητα
-Πράσινος μετασχηματισμός και ενεργειακή επάρκειαRemaining Time-0:00FullscreenMute

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έχουν προγραμματιστεί δύο θεματικές ενότητες. Η μία θα είναι αφιερωμένη σε best practices της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με τίτλο “Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα” και η δεύτερη θα έχει θέμα: “Η τεχνολογία μετασχηματίζει την αθλητική βιομηχανία – Η δύναμη των data”.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τρεις ψηφιακές εκδηλώσεις. Η πρώτη από την Bayer Hellas με τίτλο “Η συμβολή της Bayer στο ελληνικό οικοσύστημα”, η δεύτερη από την Boehringer Ingelheim Hellas με τίτλο “e-patients: Η δυναμική της νέας γενιάς ασθενών” και η τρίτη από την ΕΛΠΕΝ με τίτλο “Η Ελλάδα ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της παγκόσμιας νεοφυούς επιχειρηματικότητας”.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Από τη δεύτερη ημέρα, η θεματική ενότητα για τις startups θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, ενώ οι τρεις ψηφιακές εκδηλώσεις και η ενότητα της “αθλητικής βιομηχανίας” θα λάβουν χώρα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά χωρίς διερμηνεία.

Για πληροφορίες και τη συμμετοχή στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, για την οποία δεν υπάρχει κόστος, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.

Χρυσοί Χορηγοί: Bayer Hellas, Boehringer Ingelheim Hellas

Αργυροί Χορηγοί: Atradius, ΔΕΗ, ELPEN, HELLENiQ ENERGY, Jungheinrich Hellas, Merck, OTE Group, PwC Greece, RWE, Siemens

Χορηγοί: DEMO, MEVACO, Raycap, RESEARCH GENETIC CANCER CENTER, Stanton Chase International

Με την υποστήριξη: PAUL HARTMANN, Hilandar Wines, VEDICOR 

Χορηγός επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης