Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας υπέγραψαν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB και το Δίκτυο Πράξη

Κοινοποίηση σε:

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας υπέγραψαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -HDB, με στόχο:

  • Την «Επιτάχυνση συνεργασιών», με έμφαση στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επιτάχυνσης συνεργασιών ελληνικών εταιρειών για τη δημιουργία διεθνών ανταγωνιστικών σχημάτων.
  • Τη «Δικτύωση με διεθνή οικοσυστήματα», μέσω πρόσβασης σε διεθνείς ψηφιακές πλατφόρμες δικτύωσης,με πρωταρχικό στόχο την εξωστρέφεια, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων και την αναζήτηση εμπορικών εταίρων.
  • Την «Εκπαίδευση για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας», με εργαλεία τη διοργάνωση, από κοινού με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, webinars σε θεματικές ενότητες με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή γνώσεων και τηνενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
  • Την «Προώθηση Καινοτομίας». Συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ιδέας στους ερευνητές, την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης και τη βελτίωση της απασχόλησης.
  • Την «Πρόσβαση σε χρηματοδότηση». Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ θα συνεργάζονται για την παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση.
  • Την «Ανάπτυξη επιχειρηματικών εργαλείων». Θα αναπτυχθούν περαιτέρω κριτήρια εκτίμησης για τη διαμόρφωση αυτοματοποιημένων μεθόδων ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης επιχειρησιακών πλάνων, όπως και ελέγχου εφαρμογής υβριδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που συνδυάζουν δάνεια, εγγυήσεις, συγχρηματοδοτήσεις, επιχορηγήσεις και κεφαλαιακές συμμετοχές.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει ως σκοπό το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ να λειτουργήσει ως “innovation agent” της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και μαζί να σχεδιάσουν παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερη καινοτομία και εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης