Από τον Σεπτέμβριο ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας «Know Your Customer» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Κοινοποίηση σε:

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας “Know Your Customer“ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως δήλωσε πρόσφατα στο περιθώριο εκδήλωσης, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου.

Μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στα προϊόντα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, χωρίς να απευθύνονται πρώτα στις τράπεζες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα μέσω της πλατφόρμας επιδιώκεται να γίνουν “ορατές” οι μικρές και απομακρυσμένες από το τραπεζικό σύστημα επιχειρήσεις και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας, όπως δήλωσε η κα Χατζηπέτρου, θα δημιουργηθεί μια καθαρή εικόνα για το σύνολο της επιχειρηματικότητας, για το ακριβές σημείο στο οποίο κόβονται οι επιχειρήσεις από το πρώτο τεστ (φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα και Τειρεσίας) και θα γνωρίζει και η Πολιτεία λεπτομερώς ποιες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με ποιους φορείς του Δημοσίου.

Επιπλέον, η επιχείρηση που θα περάσει “τεστ” αλλά λόγω μεγέθους ή λόγω του ότι είναι μια καινούργια επιχείρηση, ή μία απομακρυσμένη επιχείρηση και δεν έχει μπορέσει να κάνει αίτηση στο τραπεζικό σύστημα, θα παρουσιάζεται η αίτησή της στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τραπεζών ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί η αίτηση από κάποια τράπεζα στο πλαίσιο διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου και θα υπάρχουν πιθανότητες να πάρει μια επιχείρηση καλύτερη προσφορά στην ταχύτητα και στο ύψος της χρηματοδότησης.

alternatetext

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης